• Τηλ. 210 2750098 - 690 7414911

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ

Μετακόμιση, συμβουλές για μια εύκολη μετακόμιση.

 

Η μετακόμιση είναι μια αναγκαία διαδικασία που για πολλούς θεωρείται ψυχοφθόρα καθώς απαιτεί ολοκληρωμένη προετοιμασία πριν τη μέρα της μετακόμισης και κούραση κατά τη διάρκεια αυτής. Ας δούμε κάποιες πρακτικές συμβουλές, ώστε η χαρά της αλλαγής κατοικίας στο νέο σας διαμέρισμα ή τη μεζονέτα να μην επισκιαστεί από το άγχος της μετακόμισης.

moving

Η επιλογή της εταιρίας μετακομίσεων

Οταν αναζητήσετε μια εταιρία που θα διεκπεραιώσει τη μετακόμισή σας, ξεκινήστε ρωτώντας του φίλους και τους γνωστούς σας, αν έχουν να σας προτείνουν κάποια εταιρία. Όταν μιλήσετε με κάποια εταιρία μην δείχνετε ενδιαφέρον μόνο για το κόστος της μετακόμισης, ρωτήστε επίσης αν:

– Προσφέρει υπηρεσίες αμπαλάζ
– Διαθέτει φορτηγό με επαρκείς διαστάσεις
– Προσφέρει ανυψωτική μετακόμιση και διαθέτει σχετικό μηχάνημα
– Θα υπάρξει αρκετό προσωπικό στη μετακόμιση

Πριν τη μετακόμιση
Είναι σημαντικό πριν τη μέρα της μετακόμισης να τοποθετήσετε μικροαντικείμενα, βιβλία και άλλα σημαντικά προσωπικά αντικείμενα σε χαρτόνια, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση κατά τη μετακόμιση και αυτά να μεταφέρονται με ασφάλεια. Είναι επίσης καλό να μεταφέρετε μόνοι σας τα όποια μικρά, εύθραυστα και πολύτιμα αντικείμενα που θα μπορούσαν να σπάσουν ή να χαθούν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.

Σημαντικό επίσης είναι να ελέγξετε τις προσβάσεις προς το νέο αλλά και το παλιό σας σπίτι και να εξασφαλίσετε χώρους στάθμευσης για το φορτηγό και τυχόν ανυψωτικά μηχανήματα.

Την ημέρα της μετακόμισηςMoving-Truck

Την ημέρα της μετακόμισης ο ρόλος σας είναι να βοηθήσετε το προσωπικό της μεταφορικής, να επιβλέψετε το σωστό αμπαλάζ των επίπλων και γενικά την προσεκτική μεταφορά των αντικειμένων σας. Συχνά συναντάμε μετά από μια μετακόμιση έπιπλα χτυπημένα, χαρτόνια ξεχασμένα, μικρά αντικείμενα και διακοσμητικά είδη σπασμένα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα ηλεκτρονικά (στερεοφωνικά, LCD οθόνες κτλ) και ηλεκτρικά (εντοιχιζόμενος φούρνος, ψυγείο κτλ) είδη ώστε αυτά να μεταφέρονται με προσοχή και να μην καταστραφούν τυχόν καλωδιώσεις.

Η μετακόμιση είναι σίγουρα μια επίπονη διαδικασία, που όμως απαιτεί ολοκληρωμένη προετοιμασία και προσεκτική αντιμετώπιση  των επίπλων και άλλων αντικειμένων σας.

 


Ιστορικό